Нено Димов не знае дали има конфликт на интереси между Жирардели и Ангелкова (ОБНОВЕНА)

0
12821

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS-bg.com 

Жирардели е 100% собственик на фирмата, която е мажоритарен собственик на фирма „Юлен“, която е концесионер на ски зоната в Банско. Това заяви пред bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му Жирардели е показал документи за собствеността.

Екоминистърът поясни, че не е в неговите компетенции като министър да коментира дали има конфликт на интереси между Жирардели и министъра на туризма Николина Ангелкова.

По отношение на концесионния договор за ски зоната е Банско, Димов подчерта, че той носи на държавата приход между 350 и 450 хил. лева годишно.

Според него има грешка в договора за Пирин, тъй като се плаща за печалба, а не за територия.

Концесионното възнаграждение не зависи от площта, а от приходите“, уточни Димов.

Министърът посочи, че проблемите на Витоша са същите, каквито има и в Банско, като според него Витоша трябва да бъде върната на софиянци.

По повод мръсния въздух и сакциите за кметовете на общините Нено Димов даде да се разбере, че такива санкции ще има и те ще са от 5 до 10 хил.лв., в случай, че градоначалниците не успеят да се справят с програмите за чист въздух.

За възникналото недоволство заради замърсяване на водата на река Драговищица, екоминистърът заяви, че се правят проби всеки месец и проблеми с реката няма.

Припомняме, че на 17 декември 2018 г. стана ясно, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Информацията дойде в прессъобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) след среща на Жирардели с трима министри във връзка с концесията на ски зона Банско

Процедурата по закупуването на „Юлен“ започнала още пред 2012 година, когато той и неговият екип стартирали проучвания за закупуването на дружеството.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук