Нетаняху към Иран: Бързо се махайте от Сирия, няма да спрем да атакуваме

0
9464

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че израелските въоръжени сили ще продължат да атакуват иранските войски на територията на Сирия.

Предупреждението беше отправено, след като началникът на израелските въоръжени сили призна, че Израел е ударил иранските сили в Сирия „стотици пъти“.

„Казвам ви, бързо се махайте от там. Няма да спрем да атакуваме“, подчерта израелският премиер тази сутрин по време на церемония, в която назначи Авив Кочави като нов началник на щаба на израелските въоръжени сили.

Нетаняху също така отхвърли изявленията на ирански представител, който каза, че Иран е изпращал само военни съветници в Сирия, а не редовни бойни части.

„Те винаги лъжат. Те лъжат за това, лъжат и, когато твърдят, че опитът им да изстрелят сателит в космоса се е провалил“, настоя той.

Израелският лидер коментира думите на иранския генерал Хасан Фироозабади, който каза, че иранските „военни съветници“ ще останат в Сирия толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат победени терористите, както и днешното съобщение на иранския министър на съобщенията Мохамед Джавад Азари Яхроми, който заяви, че опитът на Техеран да изстреля сателит в орбита е бил неуспешен.

С това Израел очевидно се отдалечава от обичайната си политика нито да потвърждава, нито да отрича провеждани от него военни операции на сирийска територия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук