Нинова убеждава Лекарския съюз, че БСП са алтернатива

0
12083

На срещата между социалистите и Българския лекарски съюз не е обсъждан вота на недоверие, който левицата смята да внесе този следобяд в парламента.

Това стана ясно на брифинга на „Позитано“ 20 след срещата.

Между БСП и представителите на лекарския съюз са се обсъдили проблемите на здравеопазването в момента, както и бъдещето, което се предлага от БСП.

„Не сме запознавали БЛС с мотивите за вота на здравеопазване, а сме обсъждали проблемите в здравеопазването днес и сега“, обяви лидерът на червените Корнелия Нинова.

Вотът на недоверие в здравеопазването ще бъде внесен официално днес, около 15:30 ч. в Народното събрание.

„Постоянно се внушава на обществото, че алтернатива на днешния модел на здравеопазване няма“, обясни Нинова и поиска от БЛС да им даде съвети, препоръки и мнение по техния алтернативен модел на здравеопазване във „Визия за България“.

„Алтернативи има и разговорът е на масата“, посочи Корнелия Нинова и се похвали, че това не е правено в България от 15 години.

Председателят на БЛС Иван Маджаров изрази удовлетворението си, че темата за здравеопазването е намерила изключително място в политиката на страната. Той заяви, че е трябва да се чуе мнението на всички политически лидери по темата на здравеопазването, за да изкристализират проблемите.

Според Маджаров вотът на недоверие е нормален инструмент и опозицията решава кога да го използва и кога не.

Припомняме, че на конгреса на БСП преди три седмици бе обявено, че след обявените предложения за здравна реформа от министър Кирил Ананиев социалистите подготвят третия си вот на недоверие към правителството Борисов 3.

От БСП обаче заявиха, че няма да търсят подкрепа в останалите парламентарно представени партии и опозицията в лицето на ДПС, а подкрепа ще търсят в съсловните организации и засегнатите от реформата страни.

Те вече проведоха срещи с неправителствени организации, съсловни такива, както и със представители на застрахователния сектор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук