Ни лук яли, ни лу мирисали! И екоминистърът научил „в понеделник“, че Жирардели „притежава“ Юлен

0
25218
Нено Димов

„Решение на правителството е да ме упълномощи да провеждам разговори и търсене на международен и независим консултант, който да направи анализ на концесионния договор на ски зоната в Банско и на основните грешки, допуснати в него още през 2001 година“, заяви екоминистърът Нено Димов, който през 2001 г. е ресорен заместник -министър на околната среда и оттогава има пряко отношение към казуса.

„Очевидната сложност на този казус ни принуждава да потърсим международна консултация. Нещо повече – става дума за необходимостта за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение. Ще видим как това може да се развие по максимално обективен прочит“, заяви на брифинг пред журналисти министърът на околната среда и водите Нено Димов.

„Ще видим как това може да се развие по максимално обективен прочит“, заяви на брифинг пред журналисти министърът на околната среда и водите Нено Димов.

„С Марк Жирардели сме на мнението, че зимният спорт трябва да има бъдеще“, посочи Димов и призна, че е научил от самия него, че е собственик на „Юлен“.

„От господин Жирардели научих, че е собственик на „Юлен“ в понеделник, преди два дни“, заяви министърът, предаде „Сега“.

И министър-председателят Бойко Борисов коментира в понеделник в Австрия, че появата на Жирардели в „Юлен“ било новина за него.

И аз като вас (журналистите – б.а.) слушам, че е от вчера. Безспорно Марк Жирардели е световна величина и да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво“, каза Борисов.

19min.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук