Новата осигурителна реформа нямало да удари джоба на работника

0
8768

„Новата осигурителна реформа няма да удари джоба на работника. Това е справедливо решение в едно модерно общество.“ С тези думи председателят на БСК Радосвет Радев идеята за нова данъчна реформа, според която осигуровките ще се делят по равно между работодателя и работника.

Председателят на БСК категорично отрече новата реформа да бъде врата към прехвърлянето на осигуровките изцяло към работниците.

Радев заяви, че настоява за тази промяна, защото по думите му това е една психологическа пречка за връщането на граждани, които са в Европа.

По отношение на дигитализацията в България председателят на БСК поясни, че това, което можем да искаме е тези процеси да се ускорят.

По думите му дигиталната среда е необходима не само на бизнеса, но и на цялото общество.

„Дигитализацията се ражда не там, където са най-високи възнаграждения на лекари и медицински сестри, а там, където няма никакво здравно обслужване“, категоричен е Радев.

Той подчерта, че дигитализацията не е нещо самоцелно, което си го правим за украшение, изключително важно за конкурентноспособността на Българиякато инвестиционна дестинация.

Той е на мнение, че има програми за тренинг на администрацията, както и начин за въвеждане на новите технологии. По думите му не може всички администратори да се слагат под общ знаменател, че са корумпирани.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук