Нов протест в Сандански заради уволнението на хирург

0
2918

Над 100 жители от общините Сандански, Петрич, Струмяни и Кресна се събраха на протест в двора на МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански. Хората недоволстват срещу освобождаването на завеждащия хирургично отделение в болницата доктор Георги Алексиев.

Припомняме, че Алексиев, който получи и приза за „Лекар на годината“ в областта, е освободен от длъжност заради това, че нямал необходимите административни и управленски качества. Той също така се отнасял грубо с колеги и пациенти.

Протестиращите са категорични, че това е голяма грешка, защото благодарение на Алексиев са спасени хиляди хора. Жителите обявиха, че няма да допуснат специалистът да напусне региона.

Целият екип на хирургично отделение в Сандански също се е обявил в негова подкрепа, въпреки думите на директора на болницата д-р Илия Тонев, че Алексиев се държал грубо и непрофесионално.

„Аз съм хирург, трябва да спасявам човешки живот. Моята работа е да знам да оперирам. В Лекарския съюз не търпят инакомислещи хора. В 21 век сме, в демокрация живеем. Може ли да ме наказват с уволнение, защото имам мнение“, заяви пред БНР уволненият специалист.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук