Няма основания за спиране на концесията на летище „София“, сигурен Желязков

0
2762
Министърът на транспорта Росен Желязков

Няма основания за спиране и прекратяване на процедурата по концесията на летище „София„, смята министърът на транспорта Росен Желязков.

В момента тече процедурата, която ще бъде затворена на 5 февруари. На 1 март ще бъдат съобщени резултатите на открита публична процедура.

Общите вземания на Летище София към 1 декември 2018 г. са 71 млн. лв. Данните представи транспортният министър Росен Желязков по време на участието си в парламентарната комисия по транспорт.

Публичните държавни вземания са в размер на над 60 млн. лв., частните вземания са в размер на 5 млн. лв. и вземания на търговското дружество – над 5 млн.

Няма несъбрани вземания„, изтъкна Желязков.

Транспорният министър обясни, че назначеният одит през 2018 година не е просто проверка и контрол, а одит по правилата на закона.

Желязков поясни, че е разпоредил да се направи одит на летище „София“поради три причини – анализ на вземанията, проверка на договорите с доставка на стоки в търговските обекти и дали мениджмънтът е взел бонуси за годината и в какъв размер са били те, ако е имало такива.

В хода на проверката на одита е установено, че договорът за търговските обекти на летище „София“ страда от редица пороци, стана ясно от думите на министъра.

Желязков уточни, че всички допълнителни бонуси в размер на 500 лв. са раздадени за постигнатите резултати на служителите на летището съгласно сключения колективен договор.

Около 1 500 служители са получили по 500 лева коледен бонус„, отчете транспортният министър.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук