Обвиниха двама за нападението над журналист в Търново

0
7236

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинения на двама мъже във връзка с упражненото физическо насилие над журналиста на Нова Димитър Върбанов.

От пресслужбата на държавното обвинение съобщиха, че двамата задържани мъже са с инициали И. И. и П. С. Те са обвинени, за това, че на 26 септември в съучастие са причинили лека телесна повреда на журналиста.

Предстои днес Районната прокуратура в Търново да внесе искане до районния съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо задържаните лица.

Припомняме, че върху журналиста Димитър Върбанов беше упражнено физическо насилие, докато прави разследващ репортаж в склад, в който са били открити храни с изтекъл срок на годност. В предишен материал журналистът сигнализирал, че в склада се сменят етикети на стоки с изтекъл срок за годност. След това стоките влизали отново в реализация на пазара.

Днес от пресслужбата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщиха, че във въпросните помещения е извършена проверка, която приключила с няколко наказателни постановления. Сред нарушенията е констатирано, че в склада има продукти с изтекъл срок за годност. Тези продукти са спрени от реализация.

Установени са и други нарушения. По случая се води досъдебното производство от Районната прокуратура във Велико Търново. Всички намерени храни са веществени доказателства по него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук