Обсъждат публично тол таксите

0
4475
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" /www.dailypress-bg.com

Предстои публично обсъждане на тол таксите за превозвачите. За това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по повод изявления на представители на автобусния бранш, че искат да останат на винетка вместо на тол такса при движение по републиканската пътна мрежа след 16 август.

Екип на Световната банка разработва варианти за тарифиране, които предстои да бъдат предложени за публично обсъждане, посочиха от Министерството.

Те увериха, че са отворени за предложения, тъй като целта е да се постигне удовлетворяващо решение за всички заинтересовани страни.

От МРРБ подчертават, че са институция, която отстоява принципа на пълна прозрачност и публичност, поради което са готови за дебати по темата.

Очакванията са новата система за таксуване да осигури по-високи приходи. Те ще бъдат инвестирани изцяло в модернизация на пътната инфраструктура, посочват от Министерството и допълват, че това ще осигури по-голяма безопасност, комфорт и сигурност при пътуване, както и по-ниски експлоатационни разходи за фирмите, които осъществяват междуградски превози.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук