Оставиха в ареста данъчния, хванат с 15 бона подкуп в центъра на София

СГС постанови най-тежката мярка

0
4678

Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на задържания с подкуп данъчен инспектор от НАП Любомир Савов, предаде Novini.bg.

Припомняме, че вчера от прокуратурата обявиха, че данъчният е заловен в центъра на София в момента на получаване на подкуп от 15 000 лева.

На влизане в съдебната зала обвиняемият скри лицето си с ниско нахлупена зимна шапка.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклонение, тъй като Любомир Савов е задържан по време на вземане на подкупа, открити са негови отпечатъци по банкнотите, както и осветявания по дланите му. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства и от разпити на свидетели, като основният свидетел по делото е човекът, дал подкупа. От прокуратурата припомниха, че Савов е отстраняван от работа през 2015 година за длъжностни нарушения.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка – „домашен арест“, тъй като смята, че събраните досега доказателства не са достатъчни на Савов да бъде повдигнато обвинение. Защитата подчерта, че няма никакви протоколи, които да доказват следствения експеримент. Адвокатът заяви, че осветяването е само по дланите и че никой не брои пари с длани, както и че показанията на свидетеля не са достатъчни за повдигането на такова тежко обвинение. Защитата поиска тези показания да бъдат дискредитирани от съда.

След като чу и двете страни, съдията заяви, че към този момент Любомир Савов е с повдигнато обвинение за вземане на подкуп, като уточни, че това е тежко умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години. На база на събраните доказателства може да се счита, че те говорят за съпричастност на Савов към деянието и той трябва да остане в ареста, тъй като може да повлияе на разследването.

Мярката подлежи на обжалване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук