Охранителят, размахал палка пред ученик, бил провокиран

0
2991

Заплашваният ученик от охранител в автобус бил провокатор. Това заявиха пред бТВ директори, родители и учители, излезли в защита на отстранения училищен охранител Иван Радославов.

Припомняме, че на 16 ноември 17-годишният ученик Цветелин от село Комарево обвини служителя, че го заплашил с палка в училищния автобус.

Към обвиненията се присъединиха и родители на по-малки ученици, които потвърдиха, че охранителят проявявал системна агресия към децата.

Дни след като случаят доби гласност, Радославов беше отстранен от длъжност. Днес обаче в негова защита излязоха хора, които обясниха, че ученикът, обвинил охранителя, многократно влизал в конфликт с околните.

Самият служител разказа, че след като момчето се качило в автобуса, започнало да чопли семки и да се разхожда от седалка на седалка. След като било предупредено няколко пъти, то заплашило охранителя и шофьора, че ще ги свали и само ще подкара автобуса. Тогава аз размахах палката за респект, защото това негово поведение вече ми е дошло до тука, обясни Радославов.

Версията му подкрепи и шофьорът на автобуса, както и родител, чието дете е било свидетел на случката. Той допълни, че след отстраняването на служителя всички деца пътуват със страх, защото няма кой да ги защити.

Общинският инспектор Боряна Петкова обясни, че съгласно нормативната уредба в училищния автобус трябва да има придружител. В случая това е бил охранителят Радославов. Според Петкова историята с проблемния ученик показва липсата на подкрепа от страна на някои родители и най-вече на местната власт в лицето на кмета на село Комарево Шибил Кирилов, който настоя училищния охранител да бъде уволнен.

В миналото родителите на проблемния ученик са отказвали да се срещат с ръководството на училището, когато са ги викали, и се е наложило от училището да ходят при тях, разказа Петкова и допълни, че има определени правила, които учениците трябва да спазват. За тази цел обаче в една посока трябва да работят и родители, и учители, категорична е тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук