ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Бойко Борисов: Ще сме непримирими към посегателства срещу журналисти, но във всяко стадо си има и черна овца

Ние трябва да сме непримирими към посегателство към журналист, каза Борисов

0
18394
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" Тодор СТЕФАНОВ

Премиерът Бойко Борисов коментира случая с репортера на Нова телевизия пред Илиана Беновска в Ню Йорк, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.


Илиана Беновска: По повод случая с „бития” репортер на Нова телевизия, взехте ли си поука да проверявате новините, а не да реагирате спонтанно?

Бойко Борисов: Аз не съм реагирал спонтанно, защото разликата в 7 часа ми отне време докато ми докладват за какво става въпрос. И казах тогава на вашия колега, че и принципът тук е абсолютно правилен – МВР е действало правилно, прокуратурата е действала правилно, повдигнати са обвинения. Това, че във всяко стадо си има и черна овца може да се случи и се е случило, не трябва да променя принципите. Ние трябва да сме непримирими към посегателство към журналист, който и да е той, където и да е той. Това ние сме направили, това аз съм изразил. Когато са станали ясни факти и обстоятелства, съдът се е произнесъл. Така че уж нямаше да го правя и аз, малко стана като президента Радев – да сме за единение, няма да го коментирам докато не го прочета и си го коментирам 5 минути. И това е малко в рамките на шегата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук