ПЪРВО В DAILYPRESS-bg.com! Гейове и лесбийки „активисти“ подкрепиха протеста на майките пред Министерски съвет (СНИМКА)

В Стара Загора и Добрич също се събраха стотици протестиращи

0
8334

Майките на деца с увреждания продължават протеста си вече над 22 дни и днес дадоха заявка, че ще протестират докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставката си, предаде по-рано днес топ репортерът ни Тодор Стефанов който в този част е пред Министерски съвет.

Исканията им бяха предизвикани от думите на лидера на НФСБ, че „законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях“.

Към протеста за втори ден се присъединиха и привърженици на партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

„Валери Симеонов е позор за страната ни, той няма място в управлението“, каза една от майките пред протестиращите.

Тя уточни, че агресията няма да бъде толерирана по никакъв начин като коментарът ѝ беше заради запалената вчера на протеста армейска димка.

Тя каза още, че оставката ще дойде, въпреки че на Симеонов му липсва достойнство, а с оставането му в кабинета премиерът Бойко Борисов показва, че не може да носи отговорност.

„Не ни интересува, че ще се счупи коалицията, а коалиционните партньори на Борисов са накарали думата „патриот“ да звучи пошло“, добави майката на дете с увреждане.

От националистическата евроскептична партия „Възраждане“ също обявиха национален протест, но организаторите на протестите срещу цените на горивата, които блокираха няколко града през уикенда се разграничиха от Костадинов, като го наричаха „Костя Копейкин“.

И днес имаше протести в няколко града срещу цените на горивата. Те не бяха толкова мащабни, както през уикенд, но се стигна до ексцесии. По данни на Би Ти Ви във Варна привърженици на партия „Възраждане“ са били нападнати от мъже с качулки, но бързата реакция на полицията е предотвратила по-сериозни инциденти. За кратко беше блокиран и Аспаруховият мост в града.

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище на Драгичево, което води към магистралите „Люлин“ и „Струма“. Стигна се и до сблъсъци, след като полицаи не са позволили на протестиращите да блокират магистралите. В крайна сметка протестиращите успяха да затворят движението при пътен възел „Даскалово“ в посока Благоевград.

В Стара Загора и Добрич също се събраха стотици протестиращи.

ЛГБТ активисти също подкрепиха протеста на майките, видя още екипът на Информационна агенция „Дейли Прес“ пред Министерски съвет.ЛГБТ активисти също подкрепиха протеста на майките.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук