Паргов иска да стабилизира малкия бизнес, бедните да забогатеят и социализъм

0
7532

ГЕРБ се превръщат в заложници на „Обединени патриоти“, а те от своя страна в заложници на своите амбиции. Това заяви Лидерът на БСП-София и председател на групата общински съветници на БСП в СОС Калоян Паргов по време на четвъртото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.

Цел пред БСП е как да направят бедните по-богати, а не богатите още по-богатиСоциализмът трябва да се върне, призова Паргов и обеща, че социалистите ще направят всичко възможно да се стабилизира малкият и среден бизнес в страната.

Той оцени управлението на властта като геометрична прогресия, която есъчетана с корупцияминистър става зам.-министърначалник на кабинет става вицепремиер, а оставката на тримата министри Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, които си тръгнаха след катастрофата в Своге, не решават проблемите, припомни той.

Паргов смята, че управляващите нямат усет към решаване проблемите на хората. Трафикът и задръстванията, замърсяването на въздуха, проблемът с паркирането, горенето на боклук в центъра на София, непреасфалтирането на улиците и протестите продължават да бъдат неразрешени.

„Властта е загубила чувствата за справедливост, безпомощност и няма полезен ход. Управлявалата коалиция е безидейна. Държавната администрация е в ступор“, констатира Паргов и добави, че всичко води до напълно логичната ерозия в управлението на страната.

Не трябва да се допуска БСП да стане антиевропейска партия, призова той и добави, че пред социалистите имат опонент, който е готов да задържи властта на всяка цена.

Дали ГЕРБ дали ще падне от власт или БСП ще е между хората, които да свалят управляващите от власт, влизаме в тежка изборна година„, посочи лидерът на БСП-София и добави, че е нужен електорален резерв, за да се спечелят изборите убедително. Паргов смята, че догодина ще има и предсрочни парламентарни избори.

От БСП се обявяват за силна, суверенна и законова подредена държава, както и проактивна позиция на държавата в икономиката. Сред другите основните приоритети пред столетницата са икономика, здравеопазване и икономика.

7 000 души са милионери в зелено, а над 1,6 милиона българи или всеки четвърти българин е под прага да бедността. Хората не искат да бъдат постарому, а правителството не иска да управлява по новому, захапа Паргов управляващите. Той настоява за още съюзници и допълни, че от БСП предлагат алтернатива на досегашния модел на управление.

Паргов призова за консолидация на партията, консолидация на лявото пространство и всички социалисти, които са готови да бъдат с тях по пътя на промяната. Трябва да се върне доверието на БСП, а не само с думи колко е лошо и как ще става още по-лошо.

Правителството е абсолютно безидейно и няма полезен ход. Предстои изключително тежка политическа зима – зимата на нашето гражданско недоволство. От „Системата ни убива“, до „Смяна на системата“, от смяна на отделни министри до смяна на цялото правителство“.

„Ако искаме да победим, трябва умно с умни хора да дружим и по пътя умно да вървим, ако искаме да победим“, заключи лидерът на БСП-София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук