Повече от 2 240 мигранти загинали в Средиземно море

0
1038

Повече от 2 2410 мигранти са загинали в Средиземно море от началото на тази година. Данните са на неправителствена испанска организация в помощ на бежанците.

Броят на загиналите показва значителен спад в сравнение с данните за предишните 3 години. 3,319 са били жертвите за 2017, 5 096 за 2016 и 3 771 през 2015 година.

В Испания са пристигнали през тази година 56 480 души, а 769 други са загинали. 

Организацията призова политиците да сложат край на езика на омразата по отношение на бежанците. В същото време се признава, че нелегалната имиграция е сложен проблем, който няма лесно решение. 

Some 172,301 refugees and migrants arrived in Europe after completing the treacherous journey across the Mediterranean…

Публикувахте от Middle East Monitor в Сряда, 11 април 2018 г.

Всяка година стотици хиляди мигранти избират рискования път през Средиземно море към Европа. Много от тях не оцеляват, тъй като пътуват при ужасни условия.

Европейският съюз удължи по-рано този месец до края на март мандата на военноморската си операция за гарантиране на на сигурността в Средиземно море.

Мандатът на мисията ще остане непроменен въпреки заплахите на Италия да я напусне, ако мигрантите, спасени в морето от корабите на операцията, не бъдат разпределяни между страните членки на ЕС.

Операция „София“ започна през юни 2015 г., за да се противопостави на трафикантите на хора в централната част на Средиземно море и да намали пристигащите на европейските брегове.

Мисията допринесе за намаляването на пристигащите от повече от 1 млн. души през 2015 г. до една десета от тази цифра през тази година.

Италия, една от най-тежко засегнатите от бежанската криза европейски страни, взе драстични мерки при новото управление за намаляване броя на влизащите мигранти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук