Полицаи са изгонили деца, каращи скейтборд край НДК, заради новата общинска наредба

0
2222

Полицаи са започнали да прилагат новата наредба за опазване на обществения ред на Столичната община, като са изгонили децата, каращи скейтборд пред НДК. Това съобщиха вчера на страницата си във „Фейсбук“ от Sofia Skate City.

А под поста над 130 коментиращи, сред които и общински съветници, се обявяват за промяна в новите правила. Съобщението беше и споделено над 500 пъти от други потребители на социалната мрежа.

От обединението напомнят, че не са били чути при общественото обсъждане на наредбата.

„Събирайте сили за протестни действия, Искаме да уведомим Йорданка Фандъкова, че щом ще обявяват война на децата на София, ние няма да се крием!“, заявяват от Sofia Skate City.

Със същата наредба се въвеждат нови ограничения за шума, които ще засегнат също уличните музиканти, а според някои съветници и репетиращите в домовете си деца, свирещи на музикални инструменти. Забранява се още паленето на огън на обществени места без разрешение, миенето на стъкла на автомобили и всякакви видове развлекателна дейност на пътните платна, къпането във фонтани и градски водоеми без разрешението на стопанисващите ги, късането и рязането на цветя.

От години любителите на скейтборд и други видове подобни спортове настояват да се обособи специален парк в района около НДК, където да могат да практикуват тази дейност, но това така и не се случва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук