Поредна блокада на АМ „Люлин“ (ОБНОВЕНА)

Недоволството е за шеста поредна вечер

0
6566
Снимка/източник: Георги КРЪСТЕВ, Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

И тази вечер протестиращите от Перник затвориха АМ „Люлин“ с искане за оставка на правителството, съобщи репортерът ни Георги Кръстев.

За поредна вечер недоволстващите се събраха на пътния възел „Даскалово“, свързващ АМ „Люлин“ и АМ „Струма“. Това стана малко преди 19 часа.

На мястото има полицейски екипи, като до момента няма данни за напрежение. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

Блокадата отново идва въпреки предупрежденията на органите на реда, че всички протестни действия, които нарушават законите, няма да бъдат толерирани, а законът ще се прилага в цялата му тежест.

Социалните искания на недоволстващите – по-ниски цени на горивата, отпадането на новите регулации за увеличение на данъка на автомобилите, както и нормални цени на задължителната за всички водачи застраховка „Гражданска отговорност“.

Припомняме, че вчера мъж беше арестуван, защото е извадил газов пистолет и е стрелял срещу протестиращите, изнервен от затварянето на движението.

Протести се провеждат в няколко града в страна.

Варна – за поредна вечер варненци протестират. Именно там през последните дни недоволството беше най-масово в сравнение с останалите градове в страната. 
Тази вечер обаче недоволството е по-малобройно. Пред катедралата в морската столица са се събрали 50-60 души. Протестът е мирен, няма затворени улици или булеварди.

За неделя във Варна е планиран голям протест с два лъча – с автомобили и пешеходци.

Протест срещу цените на горивата и ниския жизнен стандарт се провежда и в Стара Загора. Недоволството е за шеста поредна вечер. 

Протестът е мирен и не се предвижда гражданско неподчинение, пише БНР.

Сливен – протестът в Сливен е без разрешението на местната управа. Протестът е под формата на автошествие, пише „Фокус“.

Десетки автомобили минаха по сливенските улици с натиснати клаксони и развети трибагреници.

Движението в областния град няма да бъде блокирано, но ще бъде затруднено чрез непрекъснато пресичане на пешеходни пътеки, информира БНР.

Бургас – около 10 души протестират пред сградата на общината. Този път протестиращите не са придружени от униформени. Исканията им продължават да бъдат срещу високите данъци, мръсния въздух в Бургас, както и оставка на правителството.

Кюстендил – около 40 души протестират до разклона за ГКПП „Гюешево“. Исканията им са същите като тези на протестиращите в останалите градове в страната.

Валери Симеонов е депозирал оставката си като вицепремиер!

В София днес родителите на деца с увреждания, подкрепени от граждани, протестират за 26-а поредна вечер с искането за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
Те блокираха движението на изхода на София на булевард „Цариградско шосе“.

Малко след блокадата Информационна агенция „Дейли Прес“ научи от свои източници, че вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Малко по-късно той лично потвърди това на брифинг в Министерски съвет. Премиерът Борисов приел оставката на Симеонов.
Темата може да следите тук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук