Последна информация потресе България: Убиха жестоко с нож 11-годишно момиченце! За всеобщ шок убиецът

0
1586

Бургаският окръжен съд постанови 8 години затвор за 16-годишния Иван Иванов, който беше признат за виновен за това, че убил 11-годишната Никол Йончева от Бургас на 20 август миналата година. Присъдата е с 1 година по-голяма от това, което поиска прокуратурата за непълнолетния.

Той трябва да изплати и 150 000 лева обезщетение на роднините на момиченцето, което беше намерено наръгано с нож в асансьор на блок.

Председателят на съдебния състав Стефан Стойков заяви, че решението е взето с пълно единодушие на целия състав. Той изтъкна, че малолетното дете е намушкано в дясната част на врата и е издъхнало по особено мъчителен начин. Въпреки леката си умствена изостаналост, ученикът е могъл да ръководи действията си и да разбира постъпките си, мотивират се магистратите.

Самият Иван не пожелал да каже нищо, когато съдът му предоставил тази възможност като последни думи за подсъдимия. Делото се гледа при закрити врата, като на нито едно от заседанията той не искаше да разговаря в кулоарите на съда и с журналисти.

„Синът ми е невинен, продължаваме да вярваме, че не е той. Използваха едно болно дете, което само дори не може да използва нож“, заявиха обаче родителите на Иван – Димитър и Донка.

„8 години са твърде малко за отнет човешки живот, но каквото и да е наказанието, то не е достатъчно“, каза пък майката на убитата Никол Мими Ставрева, която недоумява как е възможно човек да отнеме човешки живот, само защото бил раздразнен.

По време на делото се разбра, че Иван посегнал на Никол, защото поискал да я целуне, но тя му отказала. Тогава тийнейджърът решил да я накаже и я намушкал с нож с 20-сантиметрово острие. Първоначално имаше версия, че двамата спорели къде да пушат наргиле, но тя не беше потвърдена.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук