Почина актьорът Николай Узунов

0
1678

Почина актьорът Николай Узунов на 73-годишна възраст, съобщиха негови колеги в социалната мрежа Фейсбук.

Участвал е в сериала „На всеки километър“, както и филмите „Зарево над Драва“, „Автостоп“, „Един снимачен ден„, Иконостасът“, „Шведски крале“, „Отклонение“ и др. Дълги години работеше в Младежкия театър „Николай Бинев“.

Николай Узунов е роден е в град Чирпан на 30 октомври 1945 г. През 1968 г. завършва актьорско майсторство в класа на професор Желчо Мандаджиев във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Узунов е участвал и във филма „Кратко слънце“ заедно с Антон Горчев по сценарий на Станислав Стратиев.

В едно свое интервю Николай Узунов бе категоричен, че основната нишка в живота на човека е семейството. „И на тази база да градиш нещата. Днес интелигенцията е завряна в… ъгъла. Когато има тоталитарна власт, културата винаги е на върха. Това го има и в годините на Средновековието“, каза тогава Узунов.

Той припомни думите на режисьора Леон Даниел, че трябва да се прави разлика между простота, простащина и простотия. Простотата е движение напред, простащината е вид лоша проява, а простотията е даденост. Всъщност простотията е простотия. Тя влачи до дупка. Това важи за културата, образованието, за целия живот, категоричен бе Узунов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук