„Презареди България“ с окончателно решение дали ще се явява на евроизборите

0
3324

Това стана по време на провело се днес заседание в Страсбург

От предоставен на медиите протокол от заседанието (вж тук) става ясно, че членовете на Бюрото са изказали съболезнования на всички жертви и загинали при зловещия атентат на коледния базар  в Страсбург. Те осъжда атентата, „независимо от мотивите и религиозните подбуди на извършителите“, и призовават Европейския парламент /ЕП/, Европейската комисия /ЕК/ и страните-членки да предприемат по-сурови мерки срещу вихрещия се в Европа ислямски радикализъм, който застрашава устоите на нашата цивилизация.Атентат в сърцето на Европа в навечерието на коледните празници и при заседание на ЕП  е открито предизвикателство и заплаха към европейските нации и европейската цивилизация от новите ислямистки варвари.

По време на заседанието е приет доклад на председателя на ПП „Презареди България“ Николай Бареков, в който се изброяват значимите успехи на партията в международен план, като се акцентира на официалното приемане на ПП „Презареди България“ в Алианса на европейските консерватори и реформисти, което я превръща в първата българска партия с подобен статут. Като най-голям успех се определя включването на ПП „Презареди България“с двама представители в ръководството на Алианса на европейските консерватори и реформисти – Николай Бареков и членът на Изпълнителното бюро на партията Георги Балабанов.

Изпълнителното бюро на ПП „Презареди България“ поставя много добра оценка, предвид активната международна дейност на председателя Николай Бареков и участието му в десетки мисии на ОССЕ и Европейския парламент в Азия, Африка и Латинска Америка.

ИБ дава незадоволителна оценка на работата на Коалиция от партии „България без цензура“ предвид напускането на ПП „ВМРО“ и нейният представител и член на ЕП Ангел Джамбазки от коалицията. Действията на ВМРО доведоха до практическата загуба на позициите на Коалицията от партии в изпълнителното бюро на групата на  Европейските консерватори и реформисти в ЕП. Заради дейността на отцепника от ВМРО Ангел Джамбазки позицията зам.- председател на Бюрото на ЕКР, заемана от Николай Бареков, бе предадена от България на германската група парламентаристи. Поставя се въпросът в чий национален интерес е действал г-н Джамбазки – в интерес на чужди държавни интереси или в интерес на българската делегация.

Изпълнителното бюро на ПП „Презареди България“ реши да възложи на председателя Николай Бареков мандат за продължаване на започналите вече преговори за общо явяване на избори за Европейски парламент с ПП „АТАКА“, предвид консервативната идеология изповядвана от тази партия, както и с други политически субекти, ситуирани в политическото пространство в дясно-център и позиционирани в днешното управление.

В рамките на заседанието ИБ изслуша доклад за резултатите от досега водените преговори с ПП „АТАКА“ и  възлага на Николай Бареков задачата до 31 януари 2019 г. да докладва пред ИБ за състава на бъдещо коалиционно споразумение между ПП „Презареди България“ и други политически партии и организации изповядващи консервативни ценности за формирането на коалиция „Обединени консерватори“.

В доклада на председателя е било изтъкнато желанието на Алианса на Европейските консерватори и реформисти консервативната общност в България да се яви като единен субект на предстоящите избори за Европейски парламент. Била е  обсъдена позицията на Николай Бареков и Георги Балабанов, в качеството им на членове на ръководството на АКРЕ, за подадената молба за стартиране на процедура по пълноправно членство на ПП „АТАКА“ в АКРЕ.

ПП „Презареди България“ отправи призив през месец януари да се проведат преговорите между партията и други консервативни партии,  включително и  ПП „АТАКА”, за да бъде сключено предварително коалиционно споразумение до 31 януари 2019. Този график се налага и от факта, че АКРЕ ще заседава през месец февруари в Рим и там се очаква да бъде съобщено окончателното решение за формирането на коалиция между консервативните формации в България, както и да се обсъжда процедурата за членство в АКРЕ на ПП „АТАКА”.

На форума на ЕКР в Рим е даден мандат на Николай Бареков, при сключване на споразумение с ПП „АТАКА”, да изиска незабавното приемане на партията в семейството на европейските  консерватори.

Николай Бареков е получил изключителното правомощие да работи по изготвянето на политическата и коалиционна програма, която да бъде с изцяло ултра-консервативна насоченост, базирана върху  ценностните на християнската православна църква, семейството, защитата на границите и защитата на националните интереси.

ИБ е дало мандат на ръководството на „Презареди България” да подаде искане за провеждане на следващата световна конференция на консерваторите и реформистите, с представители от цял свят, в началото на месец март, с домакин – град София. За целта е упълномощила Николай Бареков да проведе разговори със сестринските партии и му е възложила мисия да осигури подкрепата на Републиканската партия на САЩ и на Британската консервативна партия.

Доклад по изпълнените  препоръки ще бъде разгледан след посещението на Николай Бареков във Фондация „Херитидж”във  Вашингтон и след срещите му с конгресмени и сенатори през втората половина на месец януари 2019.

При успешно представяне на изборите за Европейски парламент ИБ възложи на председателя Николай Бареков да води политика за създаването на коалиция между ЕКР и ЕНП с евентуалното участие на АЛДЕ и с изключение на ПЕС, крайно десни формации и Зелените.

източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук