Президентът: Превъоръжаването на Сухопътни войски да е на ново технологично ниво

0
2798
Снимка: БГНЕС, архив

Проектът за превъоръжаване на Сухопътните войски трябва да се реализира и да даде ново технологично ниво, което да постави офицерите, сержантите и войниците в среда, където могат да изградят способности и капацитет.

Това заяви президентът Румен Радев при честването на празника на Сухопътните войски във Военна академия „Георги С. Раковски“.

Държавният глава обясни, че Сухопътните войски всяват ужас, респект и уважение сред противници и съюзници, защото нашият войник е оставал там, от където другите са бягали и е излизал напред, когато другите са бягали. Затова няма пленено българско знаме в битка.

Сухопътните войски могат да се гордеят с постигнатото и продължават да повишават съвместимостта си със съюзниците, колкото и трудно да е това. Светът е противоречив и това означава, че България има нужда от модерна и боеспособна армия, изтъкна Радев. Той добави, че това е един от приоритетите, който трябва да стои на вниманието на държавното и висше ръководство.

Радев изрази надежда проектът за превъоръжаване на Сухопътните войски да се реализира и да даде ново технологично ниво, което да постави офицерите, сержантите и войниците в среда, където могат да изградят способности и капацитет.

Условията за работа в Сухопътните войски са особено тежки и трябва особено голямо внимание към бойната техника, индивидуалното оборудване, както и към условията за професионално израстване, стана ясно от думите на държавния глава.

Всички проблеми ще намерят решението си, защото времето е такова и България разчита на своите Сухопътни войски, подчерта президентът.

Ако се вгледаме в нашата история, има много други дати и събития във вековната история, защото България е възникнала като държава със силата на меча и поколения войни са защитавали с живота си всяка педя българска земя, подчерта Радев.

„Датата 19 ноември 1885 г. (Сливнишката битка в Сръбско-българската война – б.р.) ни зарежда с гордост, самочувствие, вяра и патриотизъм, защото Българската войска бележи една от най-славните победи в българската история. Тя гарантира, че България остава обединена и българският народ има право на свободен и достоен живот“, обясни Радев.

Българските сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, защото те са защитавали и служили вярно на българския народ. Те са доказали, че са част от суверенитета и националната цялост на България, заключи президентът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук