Прогноза за времето – 30 септември (неделя)

0
1255

Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, днес ще преобладава облачно време. В югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, значителни в централните и източните части на Южна България. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, а максималните ще са от 16° – 18° на места в Северна България и до 10° – 12° в южните райони от страната. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев, цитиран от агенция „Фокус“.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд, значителни – по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21 – 23°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Значителни ще са валежите в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа силен и бурен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта срещу понеделник и в понеделник на много места в Централна и Източна България ще вали дъжд, а в крайните източни райони валежите ще са значителни. В Западна България валежите ще са на малко места и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България – временно силен, от изток-североизток. Температурите ще са с малък дневен ход, особено в местата с повече валежи. През следващите дни вероятността за валежи чувствително намалява. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще отслабне, в отделни райони временно и ще стихва. Дневните температури бързо ще се повишат.

РУМЕН СКРИНСКИ
actualno.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук