Прогноза за времето – 4 ноември (неделя)

0
1538

Дежурният синоптик Георги Цеков обяви идва ли краят на хубавото време и трябва ли да си носите вече чадър

Днес над Източна България и в много райони в равнинната част от страната ще има значителна ниска облачност и намалена видимост. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в ниските части ще е мъгливо, но след обяд видимостта там ще се подобрява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.

През следващите дни над Източна България ще преобладава облачно време. Значителна ниска облачност и намалена видимост ще има сутрин и в много райони в равнинната част от страната, но около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток и температурите ще продължат постепенно да се понижават.

Във вторник вятърът в Източна България временно ще стане от изток-североизток и ще е умерен. На места ще превали слаб дъжд.

На 04.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:04 часа и ще залезе в 17:16 часа. Продължителност на деня 10:12 часа.

На 04.11.2018 луната ще изгрее в 03:03 часа и ще залезе в 15:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT 16 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук