Прокурор: Има индикации за корупция в Пътна полиция – Казанлък

0
12744

Като индикации за корупционни практики в Пътна полиция говорят наличието на вещите (валута, незаконен револвер, тефтерче – б.р.) в близост до колата на открития прострелян шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Това заяви районният прокурор Таня Димитрова пред Нова телевизия.

В настоящия етап все още няма събрани доказателства дали и други от полицаите са замесени. Точна схема не може да бъде оповестена от прокуратурата, заяви Димитрова.

Към момента водещата версия, по която работят екипите, е че шефът на КАТ-Казанлък се е самоубил, обясни районният прокурор Таня Димитрова. При огледа е намерен личният автомобил, а инспекторът е бил заключен в него и е държал служебното си оръжие.

Припомняме, че шефът на КАТ- Казанлък Тодор Николов беше намерен мъртъв в колата си близо до казанлъшкото село Бузовград. В близост до мястото, където е открито тялото, са намерени няколко хиляди лева, незаконно оръжие и тефтерче. Сумата е била извън колата, в четири малки пачки.

По-рано версиите бяха самоубийство и склоняване към самоубийство. Тодор Николов е част от системата на МВР от 2006 година. През 2014 година става ръководител на КАТ Казанлък, което е най-голямото районно полицейско управление в България.

В петък, 14 декември, след повече от 48 часа издирване, инспекторът е намерен в началото на отводнителен канал, излизащ от язовир Копринка. Това е на около 6-7 км от селото, в което живее.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук