Пуснаха под домашен арест варненец, убил жестоко свой приятел

0
1646

Обвиняем за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, е пуснат под домашен арест, Окръжната прокуратура във Варна протестира.

Става въпрос за убийството на 34-годишния Явор, който бил приятел от детство на обвиняемия, престъплението е извършено на 13 февруари в кв. „Владиславово“ във Варна след жесток побой.

На 14 февруари гражданин подава сигнал в полицията за мъж в безпомощно състояние на блок в кв. „Владиславово“. На мястото е открит 34-годишният Явор, който е адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата.

Причина за смъртта му са множество травми, сред които и разкъсвания от сексуално насилие. Жертвата водел скитнически живот до момента, в който приятелят от детството Венцислав го прибира в дома си.

До момента не е събрано нито едно доказателство, което да разколебае кой е извършител, не е отпаднала и опасността обвиняемият да извърши престъпление, коментира прокуратурата.

Прокуратурата допълва, че след убийство, Венцислав е въздействал върху свидетели да дадат лъжливи показания за да му създадат алиби за часа и нощта на жестокия побой. Пускането му под домашен арест само ще улесни и бъдещото въздействие върху свидетелите, по делото има и защитен свидетел.

Както престъплението, в което е привлечен като обвиняем Венцислав, така и личността му са с изключително висока степен на обществена опасност, се казва още в протеста на Окръжната прокуратура, която настоява решението за домашен арест, да бъде отменено от Апелативния съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук