Първанов: БСП трябва да оставят ГЕРБ да свършат черната работа в здравеопазването

0
17641
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Тодор СТЕФАНОВ

„Опозицията е в правото си да иска вот на недоверие. Това е начин да се предизвика дебат, но сега не е моментът. „ Това коментира пред БНТ експрезидентът Георги Първанов.

По думите му министър Кирил Ананиев познава много добре проблемите в здравоопазването и ако някой може да направи реформата това е той.

„Ако опозицията трябва да прави тази реформа ще ѝ бъде много трудно“, заяви Първанов.

Той смята, че по-добрата реакция на опозицията е да остави опонента да свърши черната работа и след това да се радва на резултатите.

Георги Първанов коментира и отношенията между институциите като заяви, че напрежение ще има, но трябва да има съгласие по значимите за страната теми.

„Президентът трябва да създава атмосфера да се взема най-разумното решение на страната“, категоричен е Първанов.

По отношение на проваления референдум в Македония той призова страната да вземе пример от България, вместо да си мерят силите от избори на избори.

„Консенсус е необходим за да може Македония да върви напред. След като видяхме, че името не се приема, е грешно да го вкарват в парламента и да се изостря още повече напрежението“, смята експрезидентът.

Според него се очертава заплаха от нови избори в Македония и една перспектива на постоянна нестабилност.

По думите му България трябва да призове партньорите си от НАТО и ЕС да приемат страната с името Република Македония.

По въпроса за избор на нов изтребил Първанов подчерта, че трябва да се прави такъв избор, който е полезен за българската армия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук