Първо в DAILYPRESS-bg.com! Процесът срещу Мирослав Боршош стартира (ОБНОВЕНА)

0
16136

Репортер по темата: Ива ДИМИТРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Съдебната палата 

СГС даде ход на делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Това реши на свое разпоредително дело, на което присъстваха Боршош и бившият председател на съвета на директорите Валентин Кръстев, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са обвинени в нецелево изразходване на средства и в умишлена безстопанственост в особено големи размери, от която са последвали щети за НДК. На заседанието присъстваха и три лица, пострадали от завеждане на делото.

Защитата поиска делото да бъде върнато на прокуратурата и да бъде отменена мярката за неотклонение „подписка“ на Валентин Кръстев с аргумент неясноти в обвинителния акт. Адвокатите поискаха те да бъдат отстранени, но съдът не прие исканията им.

От държавното обвинение защитиха мотивите си и поискаха делото да бъде насрочено за друга дата, за да може да бъдат призовани и останалите пострадали хора от извършеното престъпление.

Магистратите приеха и двата предявени иска – единият от държавата, чрез министъра на финансите за сума от над 3 млн. лева, а другият – от НДК за сума от общ размер на 503 757 лв. Според съда те изцяло съвпадат с твърденията в обвинителния акт и разглеждането им не би затруднило наказателното производство.

Припомняме, че Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен директор на НДК в края на юни 2017 г. от вицепремиера Лиляна Павлова, но няколко дни по-късно премиерът Борисов го върна.

Окончателното отстраняване на Боршош се случи едва след като прокуратурата му повдигна обвинения за нецелесъобразно изразходване на средства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук