РАЗСЛЕДВАНЕ НА DAILYPRESS-bg.com! Северин Красимиров е заловен през януари т.г. в немската провинция Шлезвиг-Холщайн с фалшива шофьорска книжка (ОБНОВЕНА)

Ако се окаже, че е бил в неадекватно състояние, убиецът по всяка вероятност ще бъде изпратен в психиатрична клиника и няма да лежи ден зад решетките, обясняват запознати пред Информационна агенция "Дейли Прес"

0
58453

Разследване на Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Задържаният Северин (Селяйдин) Красимиров може да се измъкне за убийството на журналистката Виктория Маринова! Извратеният 20-годишен младеж вероятно ще се опита да се изкара невменяем, за да отърве затвора, коментират юристи пред Информационна агенция „Дейли Прес“ днес.

Синът ми е с умствена изостаналост, сподели майката на убиеца Надежда Красимирова пред Нова тв.

Тя разкри, че докато живяла в България, му е давала хапчета, но откакто се преместила в Германия, е спряла, защото няма как да следи дали синът й ги взима редовно.

Надежда има седем деца.

След като пребива, насилва и убива 30-годишната водеща край брега на Дунав в Русе, Северин се прибира в ромската махала „Тракцията“ и се обажда на майка си. Разказва й какви ги е свършил и се разбират да потегли към Германия. Разговорът стига до ушите и на леля му, в чиято къща се подвизава в циганската махала.

Щом пристига в жилището в района на Хановер, Северин споделя на майка си как се е стигнало до трагедията. Обявява, че бил неадекватен, защото смесил алкохол и наркотици на рожден ден предната нощ. „На мен ми каза, че пиян бил. Някакъв наркотик взел, най-лошото пил. 4-5 бири и уиски. Той на пияна глава и мъртво надрусана глава го е направил. Той ми казва, че нищо не помни. Като дошъл малко на себе и започнал да си спомня, че убил момичето. Плака. Той не е такъв. Хич не ми идва на акъла, че той ще убие човек. Не е такъв човек“, заяви Надежда.

Северин може да се отърве и заради делириума, в който бил по време на убийството. Експерти тепърва ще трябва да изследват дали той е могъл да възприема свойството и значението на постъпките си. Ако се окаже, че е бил в неадекватно състояние, убиецът по всяка вероятност ще бъде изпратен в психиатрична клиника и няма да лежи ден зад решетките, обясняват запознати пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Искам да помоля само да бъде съден в Германия и да лежи в затвор тук. Колкото ще да е, дори и 20 години. Ако се върне в България, ще го убият“, опасява се майката на Северин.

Тя предпочита синът й да търка нара в Германия, където бе задържан, вместо в родината, където го чака линч.

Надежда разкри, че синът й си е признал за стореното пред немските разследващи.

Той се навил да бъде екстрадиран обратно в България и да съдейства, обявиха от местната полиция.

Миналата седмица съдът в Хановер трябваше да реши дали убиецът да стои в ареста, докато се разгледа искането за предаването му. Според местни медии документите с искането за екстрадиция и европейската заповед за арест още не са пристигнали при тамошните магистрати.

Съгласието на Северин се очаква значително да намали времето, което ще отнеме процедурата по есктрадиция. Вместо за 40 дни срокът за предаването му на българските съдебни власти ще се съкрати до няколко дни.

Все пак решението трябва да бъде потвърдено и от по-висш съд, обясняват ни още запознати на разследването.

У нас Северин го чакат две тежки обвинения. По едното може да получи до 20 г. за жестокото изнасилване на Вики, а по другото – решетки доживот за бруталната й смърт. Но тъй като законът не позволява доживотен затвор за лица до 21 г., килърът ще се отърве с присъда от 20-30 г. Ако признае вината си, може да съкрати престоя си в зандана с една трета. Заради тази възможност депутати предложиха да отпадне съкратената процедура при извършване на груби умишлени престъпления като убийство и нанасяне на тежка телесна повреда. Редица бандити се озоваха на свобода, след като излежаха половината от наказанията си, защото са работили в затвора и са се държали добре.

Шумотевицата около Северин изплаши жената и лелята на 21-годишния изверг Северин, които си плюли на петите и избягали от циганската махала в Русе, издадоха техни съседи пред репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Младата невеста Къна и лелята Вилдан се спасили от медийното внимание при роднини на другия край на града. Те бяха карани от притеснени роми от махалата да обяснят на журналистите какво се е случило. Жителите в „Тракцията“ се притесняват да не станат обект на отмъщение заради фамилията на убиеца.

Половинката на Северин призна, че видяла кръв по дрехите му във фаталната събота на 6 октомври. Било я страх да попита какво се е случило, а мъжът й сам казал, че се е сбил с някого. Момичето предполага, че Северин може да е подпомогнат от още момчета, които дошли да го вземат с БМВ.

„Каза ми, че заминава за Германия, но ще ме вземе и мен. Не знаех за убийството“, добави съпругата на изверга.

Леля му Вилдан е дочула само, че Северин изнасилил жена, не подозирала за фаталния край на Вики.

Северин Красимиров е заловен през януари т.г. в немската провинция Шлезвиг-Холщайн с фалшива шофьорска книжка, съобщи за Информационна агенция „Дейли Прес“ Райнер Бомбах, говорител на полицията в Щаде, Германия.

Българинът от ромски произход се намирал с авери в хостел, когато ченгета нахълтват и ги арестуват по сигнал. Той е отведен за разпит в полицията, защото представя фалшив документ, но се разминава само с висящо обвинение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук