Радев зове властта да нагази в нерадостната българска действителност

0
4199
Румен Радев

Чувството за несправедливост задушава демокрацията. Това заяви пред „Панорама“ по БНТ държавният глава Румен Радев.

Това чувство, корупцията, измененията в Изборния кодекс задушават хората, по мнението му. Демокрацията била в критично положение. Не съм избран, за да премълчавам истината, каза президентът. Властта разполага с бюджета, тя финансира медии и затова Радев припомни аферата Костинброд, депутатите с чували с бюлетини.

Фотосесиите не са мой патент, така той отговори на въпроса за отношенията с премиера. Проблемите не били заради липсата на диалог между него и правителството. Правителството не се вслушва в гласа на хората, истина Радев.

Властта давала странни обяснение за апартаментите си, имала арогантно отношение към майките , вдига данъци. Нямало да има съглашение в името на корупцията, по заявката на държавния глава. Правителството не трябва да търси диалог с мен, а с българските граждани, подчерта той. Правителството не изпълнява собствената си програма, убеден е още Радев.

Не искам да обсъждам буксуващи програми, увери той.

Визия за България на БСП била предложение за решаване на проблемите, затова той приел разговор с Корнелия Нинова. Всеки с отговорна и справедлива кауза можел да разчита на подкрепата му. Спешно трябва да се спрат възможностите за злоупотреби в Изборния кодекс и стратегическа алтернатива, според президента.

Румен Радев иска широко гражданско представителство в управлението и граждански контрол. Завишени изисквания към законопроектите, предлага президентът. Според него и те трябва да минават на обществено обсъждане и да минават през оценка на въздействието. Нужно е да извършим мащабна реформа на институции, за да се избегне колективната безотговорност, заяви Румен Радев. Гражданите все повече ще търсят етичния елемент, дали си честен или подлец, допълни той.

Не полетът е най-важното, а следполетният разбор, каза президентът в отговор на въпроса кое е положителното на правителството.

Трябва да магазин в нерадостната българска действителност, по мнението му.

Именно това не се случвало и затова растяло гражданското недоволство. За конфликта Русия-Украйна той каза, че никой няма полза от милитаризация на Черно море, а такава се задавала. Държавният глава иска да имаме пряка тръба от Русия към България. АЕЦ Белене е важен проект за категоричен бе Румен Радев. Този проект щял да ни даде енергийна сигурност.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук