Разбра се кой ще управлява България след падането на ГЕРБ!

0
6785

Поредната опорна точка се носи с адска скорост в социалните мрежи и коментарите под всички статии за протестите.

Този път троловете не са войнстващи, а „загрижени“ за България. И единственият въпрос е кой ще управлява страната, ако падне ГЕРБ. То хубаво протести, хората са недоволни, обаче кажете – кой да дойде на тяхно място? Сегашните с всичките си кусури са хора с опит, хора известни в ЕС, хора, с контакти. Ако се махнат кой ще ги замести? – стенат знайни и незнайни никове.

И тук задължително следва „мантрата“ – нима искате комунистите да се върнат на власт? И да започнат да лапат, защото са огладнели?

Който е измислил тази уж невинна „опорна точка“ е добър народопсихолог и удря направо в целта. По-простичките българи се улавят на въдицата и веднага започват да се питат – абе тези нямат ли право? Така и така сме си свикнали с ГЕРБ и кусурите им. Защо да ги сменяме? Откраднали са вече достатъчно и може да помислят и за народа. Може да започнат да крадат по-малко.

На почти разплаканите от „загриженост“ постове се ловят отчаяни пенсионерки, работници, обикновени  стресирани хорица и неволно започват да пригласят. От друга страна се появяват чиновниците, които са на хранилка и доналиват масло в огъня.

И само умните и трезвомислещи българи се питат – как така един човек може да е незаменим.

Слуховете и усещането за незаменимост на Борисов и ГЕРБ са добре изградени от пропагандната машина. Във всяко негово изречение има НИЕ и АЗ.  Народът е под дълбока упойка от ежедневни изказвания за успехи и внушения колко добре живеем. И страх, който се насажда в главата му, че ако падне Борисов – държавата се срива.

А е толкова лесно да махнем капаците от очите и ушите си и да прогледнем.

Вариантите са много.

Избори и след тях широка коалиция. Без значение коя ще е водещата политическа сила. Дори да е БСП – какво от това? Нали коалицията ще е широка?

Избори и премерване на истинските сили. Нека видим народа кой иска да го управлява. Но тогава трябва задължително да бъдат сменени членовете на ЦИК и ОИК, тъй като със стари труженички нов публичен дом няма как да стане. Ако е нужно, ще поканим и чужди наблюдатели на целия процес. Но изборите трябва да бъдат честни и неманипулирани. Да се махнат мъртвите души и купения вот.

Доброволно отказване от властта е също вариант. Да се гласува доверие на един човек, който да състави правителство от разноцветни експерти. В него да участват както хора от избраните партии, така и от тези, които не са минали 4-процентната бариера.

Те няма да бъдат в комбина, защото ще са представители на различни политически сили и ще се дебнат един друг. Така никой няма да посмее да краде, защото другите веднага ще го посочат с пръст. И всеки ще трупа точки за следващите избори.

Избор на парламент, който да възложи на президента да състави правителство. Но това правителство да е от доказани експерти, знаещи и можещи хора и да е под контрола на парламента и да се отчита всяка седмица. Обаче не и при условие, че депутатите се опитват да го бламират.

Избор на Велико народно събрание и гласуване за президентска република за срок от две години.

Референдум как да бъдем управлявани занапред.

Варианти има наистина много.

А това, че ГЕРБ са незаменими, е просто политическа фантазия, насаждана в главата на народа.

Само че народът поумня и нищо не е същото…

Автор Станислава Славова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук