Румен Радев не се меси в кухнята на партиите

0
5079
Снимка: ФБ/Румен Радев

Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите. Така държавният глава Румен Радев коментира пред журналисти създалата се коалиционна ситуация у нас с оставката на вицепремиера Валери Симеонов и исканията за оставка на цялото правителство.

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре.

Президентът посочи, че няма намерение да отговаря институционално на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова да подкрепи инициативата на БСП за неувеличаване на заплатите на политиците и депутатите, включително на президента и на националния омбудсман.

Според Радев обаче увеличението на заплатите на политическия елит е оправдано само ако това е обвързано с тяхната работа за благото на народа.

„Такива тенденции засега няма“, е констатацията на президента.

Румен Радев обясни протестите на българите от последните дни с разбирането им, че българските политици не разчитат само на заплатата си.Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си„, посочи Румен Радев.

По думите на държавния глава среща с премиера Бойко Борисов ще има, но не за да се обсъди управленската програма на ГЕРБ, както е поискал Борисов, а когато е изработена програма за справяне с корупцията, увеличаване на инвестициите и постагина на икономически ръст. „Нали не очаквате да коментираме управленската програма, която изкара хората на улицата“, реторично попита Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук