САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Волен Сидеров: Поставяме началото на патриотично-консервативна формация, до декември очаквам отговор от коалициионните ми партньори, целта – четирима евродепутати!

0
10721
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Поставяме началото на патриотично-консервативна формация, целта ще е да излъчим четирима евродепутати. Това заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров в предаването “Бареков и Байрактаров без цензура“.

Сидеров постави и конкретен срок на коалициионните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Те тряба да дадат отговор до месец декември дали ще се включат в консервативното обединие за предстоящия евровот, което бе анонсирано вчера от лидера на “Атака” и лидера на “Презареди България” Николай Бареков по време на европейски форум на консерваторите.

“Това само по себе си говори, че до края на тази календарна година патриотично – консервативният блок ще бъде факт, целта е да управляваме”, отсече Сидеров.

“В опозиция има възможност за критика и идеи, но те не могат да бъдат приложени”, уточни гостът.

Разпадът на семейството, на църквата, на националната идентичност са пряко свързани и са част от либералната доктрина, която властва до момента, смята лидерът на „Атака“. Консерватизма той определи като низ от ценности. Патриотично-консервативната формация ще бъде коригираща за ГЕРБ, които той определи като „соросоидни проводници“.

Сидеров изрази прогноза и, че консервативните виждания ще надделеят над ЕНП. На финал лидерът на “Атака” отново потвърди , че до края на месец декември консервативната група ще бъде обявена и тя от своя страна ще „атакува“ Европарламента.

Предстоящите избори за Европейски парламент ще бъдат исторически и решаващи за целия български народ, заключи той.

Гост в студиото на Бареков и Байрактаров беше и Борислав Цеков – доктор по конституционно право и основател на “Инстута за модерна политика”. Пред зрителите той представи акцентите от социологическо проучване за състояние на консерватизма у нас, изготвено от научно-изследователския му център, финансирано изцяло с европейски средства.

От изследването става ясно, че познатите на българските граждани европейски депутати са Сергей Станишев (21%), Андрей Ковачев (43%) и Николай Бареков (21%), а 15 % дори не са могли да назоват и едно име на роден представител в Европейския парламент.

Анкетираните определят именно тези трима политици и като най-дейни представители на европейската институция.

Данните показват още, че за една немалка част от обществото консерватизмът означава национализъм.

Юристът отбеляза, че съвкупно около 10 процента от анкетираните припознават като консервативна формация „Обединени патриоти“, или някоя от нейните съставки. С почти равен резултат като консерватори са „Атака“ и „ВМРО“, заради позицията си относно мигрантските потоци, посочи Цеков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук