САМО В DAILYPRESS-bg.com! Новогодишните пожелания на политиците (ОБЗОР)

Бог да пази България, заяви Румен Радев

0
43365
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" /dailypress-bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS-bg.com / София

Още в първите часове на новата 2019-а година политиците отправиха своите пожелания, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

В обръщението си президентът Румен Радев заяви, че 2018-а в била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции.

По думите му през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна.

„Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола“, подчерта президентът и добави, че тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят и планове за емиграция.

„Други ще пуснат и неканения гост на празничната трапеза – политиката. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана“, посочи президентът.

Румен Радев изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще.

Според него в това е смисълът на единението и в това е бъдещето ни като народ и държава.

„Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало. Има и днес. 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си. Да ни е честита Новата 2019 година“, пожела президентът Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов призова през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички.

„Измина една дълга година, изпълнена с много предизвикателства. За първи път България пое председателството на Съвета на ЕС. Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит”, пише премиерът.

„Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите”, допълва той и подчертава, че през годината са работили активно и във вътрешен план.

„В сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание отделяме на образованието и на хората в неравностойно положение”, посочва Борисов.

Председателят на парламента Цвета Караянчева пожела новата 2019 г. да донесе на всички светли хоризонти, положителни емоции и силата да вярваме в себе си, да градим и да опазим този наш земетръсен Балкански Вавилон, който дедите ни са завещали да обитаваме.

„Желая ви стремглаво ново начало и нови възможности. И не забравяйте, че границите са вътре в нас и само от нас зависи да ги прекосим. Честита Нова 2019-а година“, е написала още Цвета Караянчева.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева призова хората да посрещнат новата 2019-а година с радост, да я изживеят със здраве, късмет, смирение и любов.

„Нека сме обединени в името на нашите общи ценности и по-добро бъдеще, да вярваме в доброто и да го сътворяваме. Бъдете вдъхновени“, пожела още Екатерина Захариева.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пожела много здраве и успех. „Нека бъдем по-често сред близките и приятелите си, а професионалните ангажименти да ни носят ново удовлетворение. Да сме отговорни пред себе си и обществото, за да изградим перспективно бъдеще за децата ни и авторитет за България. Благодаря от сърце за усилията, положени от туристическия бранш да градим заедно модерния имидж на страната като конкурентна дестинация на международната карта. Убедена съм, че през следващите години успехите ще се увеличават. Мир, щастие и хармония за всички“, написа Николина Ангелкова.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова 2019 ще бъде преломна. „2019 е година за смели решения и действия. Вярвам, че тя носи края на статуквото и промяна към по-добро за българите, за България и за Европа. В основата на тази промяна ще бъде всеки един от нас. Защото сме свободни и силни хора, които милеем за българщината, борим се за правата си и тачим семейството си. Пожелавам ви здраве, лична реализация, сили и вяра, че ще променим живота си. Бъдете уважавани в обществото и обичани от близки и приятели. На добър час през новата 2019 г.“, пожела още Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук