САМО В DAILYPRESS-bg.com! Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са на сайта на Интерпол (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
9996
Иван Гешев

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са достъпни на сайта на Интерпол, видя репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че преди три месеца двамата получиха задочни обвинения за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци и пране на пари.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Двамата съпрузи се издирват с червена бюлетина, а до този момент информацията беше достъпна само за служителите на Интерпол.

На 31 август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела“ в София и хотел „Марица“ в Пловдив, които са собственост на Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с европейска заповед за арест, а на 11 септември, на заседание на Апелативния специализиран съд, адвокатИлиян Василев, че двамата ще се върнат в България доброволно до дни.

По време на същото заседание съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари.

На 20 септември от думите на заместник-главният прокурор Иван Гешев стана ясно, че цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано. 

По-късно Спецсъдът пък реши Вълчо Арабаджиев да остане в ареста за постоянно.

Адвокатите поискаха по-лека мярка на Арабаджиев заради гръбначно заболяване, но според експертизата той може да се лекува и в ареста. Повдигнато му бе и ново обвинение, според което той е предполагал, че държаното от него имущество е придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук