САМО В DAILYPRESS-bg.com TV! Ако протестираш, привикват те в полицията (ВИДЕО)

Полицейщината се задейства...

0
168578

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Гледахте ли скандалния видеоклип който снощи първо Информационна агенция „Дейли Прес“ показа, на който полицаи бият протестиращи в Перник? Кадрите са потресаващи. Скандални и показват най-ясно действителността в България. Ако протестираш, ти си враг на управлението.

Автор на клипчето е Севделина Никифорова, която се оказва сред жестоките съприкосновения с полицията, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Тя предава лайф протеста в Перник, защото иска да призове повече хора да се присъединят към недоволните.

Севделина разказва пред Информационна агенция „Дейли Прес“, че решила да се включи в протеста, защото не издържа повече на тежкия живот.

„Ние сме пълноправни граждани на Република България. Не искаме да мизерстваме. Не искаме родителите ни да мизерстват, а децата ни да бягат в чужбина, защото чужбина дава, но дом не става. Не съм част от организация, нито от партия. Нашата организация е бедния живот. Както и на всички милиони българи“, казва младата жена.

В понеделник вечерта тя отива на сборния пункт в 18 ч. и става част от хората, блокирали автомагистрала „Люлин“. По време на недоволството се събират повече от 2000 човека. „Снимах непрекъснато. Едно момче се откъсна от тълпата и успя да пробие кордона с полицията. Двама униформени веднага хукнаха след него и започнаха да го налагат с палки. Трети се завтече след тях и ги избута като непрекъснато им казваше: „Вие луди ли сте. Нали виждате, че снимат“, разказва случката Севделина.

Клипчето с побоя се разпространява мълниеносно из социалните мрежи, а снимките на полицаите вече са навсякъде.

Ден по-късно обаче жената е привикана в полицията в Перник. Обясняват й, че трябва да напише обяснение, че е била на протест, но повече няма да се приближава до полицията и ще си протестира мирно и тихо. „Ние не отиваме при полицаите, за да влизаме в сблъсък с тях. Нито онзи ден, нито вчера, нито днес. Ние протестираме и това е наше право. Възмутена съм как може да ме привикват в полицията, за да обещавам, че ще протестирам мирно“, казва още Севделина.

Тази вечер тя отново излиза на протест в Перник.

Исканията са ясни – „Оставка“. 

Същата случка се разиграва в Благоевград, където Светлана Калева (част от протестиращите в града) също е привикана в полицията, да подпише декларация, че няма да участва в протестни действия. Тя предупреждава, че още призовава всички, които са привикали в полицията да не подписва декларация по член.

…………..

По данни на Информационна агенция „Дейли Прес“ протестиращи са били привиквани да пишат обяснения и във Велико Търново и София. Полицейщината се задейства…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук