СДС: Тоягата винаги е за гражданите, морковът – за чиновниците

ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ ПО ТЕМАТА ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР!

0
4059
Снимка: БГНЕС

Бонусите на служителите от Търговския регистър и системата „бонус-малус“ поставят на изпитание чувството за справедливост на гражданите и може да застрашат правителството. Такава позиция изразяват от СДС, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Скандализирани сме от факта, че бонуси са получени и за периода на срива на Търговския регистър, довел до 18 дневен хаос в икономиката на България – една от многобройните кризи, белязали настоящото управление през последните месеци.“ – посочват от синята партия в изявление до медиите.

„Чиновническата арогантност, демонстрирана с тези допълнителни възнаграждения, както и недобре обмислените предложения за „бонус-малус“ в автомобилното застраховане, ни карат да смятаме, че това е новият модел на управление по старата максима за „моркова и тоягата“. Но и в случая с Агенцията по вписвания, и в предложената за обсъждане системата „бонус-малус“, тоягата винаги е за гражданите, а морковът остава за институциите и чиновниците!“ – допълват от СДС.

В обръщението се подчертава, че ако възнагражденията не са незаконни, това не ги прави морални.

Обръщаме се към българското правителство с настоятелно искане да осъзнае, че в обществото ни има остра липса на справедливост, че търпението на гражданите вече е изчерпано, че не искат да бъдат управлявани по този начин, че малките камъчета често обръщат колата по-бързо от големите препятствия. Ако управленският потенциал е изчерпан, ако няма политическа воля за изкореняване на тези практики и експерти, които да предлагат работещи и адекватни решения, е възможно скоро да се стигне до нова, много сериозна управленска криза и до предсрочни избори.“ – казват в заключение от СДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук