СЕНЗАЦИОННО И ЕДИНСТВЕНО В DAILYPRESS-bg.com! Скандал за правата върху детето е основната версия за двойното убийство в квартал „Надежда“ (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Във видео се вижда как той, тичайки излиза от блока с детето на ръце

0
180212
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

По темата работи журналистът ни Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, кв. „Надежда“ / „Бели Дунав“ 2

Снимки/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com) /Петър ХРИСТОВ ФОТОРЕПОРТЕР

Скандал за правата на детето е основната версия за двойното убийство в София, при което 26-годишният Викторио Александрове застреля 23-годишната си приятелка на 29 октомври по обяд в столичния ж.к. „Надежда“, а след това и детето им, научи сензационно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Подробности за престъплението разкриха ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов днес в Съдебната палата в София, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Те обясниха, че младата двойка е живеела заедно от година и половина, като мъжът се е изнесъл от общото им жилище миналата седмица след скандал, след което подал e жалба срещу приятелката си за упражняване на психически тормоз.

Заради опасения за тормоз от негова страна бащата на младата жена спял при нея и едногодишната си внучка през почивните дни. След като на 29 октомври майката на 23-годишната жена не могла да се свърже с нея дълго време, тя влязла в апартамента с помощта на ключар. Там било намерено тялото на жената с две прострелни рани за което вече Информационна агенция „Дейли Прес“ съобщи по-рано днес.

Детето, което също трябвало да бъде в жилището, не било открито там. 

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)

Сигнал за тежкото престъпление е подаден в полицията около 18.30 часа в понеделник и веднага е започнала мащабна операция по изясняване на обстоятелствата и издирването на Александров. МВР разпространи негова снимка и описание на автомобила, с който се е движил, с молба гражданите, които са го виждали, да подадат сигнал.

Ст. комисар Иванов обясни, че от камерите на входа на жилището е станало ясно, че Викторио Александров е бил там по обед, когато се смята, че е настъпила смъртта на младата жена, но съседите не са чули стрелба. Във видео се вижда как той, тичайки излиза от блока с детето на ръце.

В издирването на мъжа, който е работил като охранител и е имал законно притежавано оръжие, е бил мобилизиран целият ресурс на СДВР. Предупредени са били и служителите на ГД „Гранична полиция“.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)

Местонахождението на Александров е установено, след като таксиметров шофьор подава сигнал, че е закарал него и едногодишната му дъщеря в безлюдна местност край Горни Богров. Водачът обяснил, че мъжът му споделил, че планира да се самоубие, но детето му трябвало да остане живо.

Около 23.30 ч. полицейски екипи пристигнали на указаното място, където чули изстрели от изоставена постройка. Там те открили детето в тежко състояние с прострелна рана в окото и мъжът, който се опитал да се простреля в главата, но останал само с драскотина. По-късно момиченцето починало в болницата. Открито е оръжието, с което е извършено престъплението.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)

Ст. комисар Иванов обясни, че все още не са ясни мотивите на Викторио Александров, като най-вероятно става въпрос за семеен скандал. Очакват се резултатите от взетите му кръвни проби, като все още няма и информация за неговото психическо състояние.

От своя страна, прокурор Русинова обясни, че срещу 26-годишния мъж ще бъде взета най-тежка мярка. 

Жената на Викторио Александров

Ето какво споделя шофьорът:

„Усетих удар по тила и зареди пистолета. Вика, ако искаш да живееш, слушай какво ти казвам…  Карай ме, вика, на най-високия мост, да скочим от моста, да се самоубием”, разказа шофьорът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук