Сапунка в Кърджали! Българска съпруга и австрийска любовница на гурбетчия в ожесточен сблъсък

0
9871

Шокиращ случай на дългогодишна изневяра от български гурбетчия в Австрия влезе в криминалните хроники в Кърджали. Причината е, че и съпругата му ,и любовницата му са се обърнали към властите, за да решат проблемите си. В скандала са замесени голи снимки на любовницата, появили се в онлайн пространството без нейно съгласие и фалшиви профили в социалната мрежа. Цялата история разказват от 24rodopi.com.

Тя, А., „австрийската жена“ на гурбетчията Т.:
„Живеехме като семейство в далечна страна. Под един покрив. Подкрепяхме се. Имаше чувства. Грижеше се за мен и нашия дом. Виждах само него. Приемах бъдещето само с него“.
Тя, Ф., кърджалийската жена на гурбетчията Т., законната, майката на трите му деца:
„Това е жената, която разваля семейството ми. Вече повече от 5 години тази жена помрачава всеки мой ден…“.
Тя, „австрийската“:
„Казваше ми, че вече е изстинал към съпругата си в България. Вярвала съм му. Обичала съм го. Късно разбрах, че 11 месеца в годината е бил нежен с мен и един месец, по време на отпуската, с нея. 11 месеца казваше, че аз съм жената на живота му, 1 месец се е кълнял в любов пред другата. 11 месеца говори против нея пред мен, 1 месец говори против мен пред нея“.
Тя, кърджалийската:
„Помрачава не само мен, но и прекрасните ми три дечица…“.

„Австрийската половинка“ на гурбетчията Т. споделя болката си, цитирана от 24rodopi.com. „Кърджалийската“ излива болката си в социалните мрежи. Прави го не само с думи, а и с голи снимки на съперницата.
„Папаракът“ е мъжът в живота на двете жени.
„Снимал ме е тайно на излизане от банята. Загърната съм само с кърпа. Той седеше и нещо ровеше в телефона си. Уви, снимал е тайно. После показал снимките на жена си. Изкупува греховете ли по този начин? Аз вина нямам“, казва А.
Развихрилата се в социалните мрежи Ф., която е учителка, не спира с неприличния пост. Отмъщението във фейсбук продължава с поява на фалшив профил с името на сестрата на А. и… отново голи снимки на А. Този път на корицата, тя е по бански.

Тя, „австрийската“:
„Не стига постът с моите снимки и грозни думи, но и фалшив профил са направили и пращат покани на мои приятели. Явно имат опит в омаскаряването. Що за враг съм аз в техните очи? Преди повече от 5 години, когато се запознахме с Т. Д., аз бях свободната, необвързаната, момата. Бяхме заедно 5 години. Разделихме се в края на миналата година. Тази печка е последния му подарък (показва снимка).
Жена му разбра за връзката ни преди 4 години. Той имаше избор, но реши да не си тръгва от моя дом, от мен.
Години по-късно как да го нарека? Мъжка к.рва ли? Това е резилът на един мъж и падението на жена му, която прави неща, недопустими за една учителка. Преподава на деца, а час по-късно „сипва отрова“ в социалните мрежи. Тя има проблем, но не с мен“.

И двете – и австрийската, и кърджалийската, са потърсили за „арбитър“ полицията. Кварталният отговорник е събрал в папка обясненията. Вероятно случаят ще стигне до прокуратурата и съда.

Психологът:

„Пореден случай на разделени без развод. Това може би е най-точното определение. Проблемът на разделените семейства. Консервативната среда тук, децата и финансовата зависимост ще спасят този брак. Болката ще остане и за двете жени.
Мъжът е нерешителният. Някак си по-лесно му е така. Жената – в Кърджали, любовницата – в Австрия. Не отчита, че и двете жени са мислели, че всяка от тях е жената на живота му. Едната, заради брака и трите деца, другата – заради избора му да остане, след като паралелната връзка вече била разкрита.

В западното общество, което поглъща и се опитва да интегрира хиляди наши гурбетчии, тази ситуация е трудна за разбиране. 5 години мъка. Един мъж там на момента прави избора си. Нашият човек е нерешителен. Никой не го е учил, че избор трябва да се прави. Че една раздяла не е срамна, важното е да остане някаква доза уважение“.„.

Другите случаи:
Гурбетът разделя семействата в родината. В прекия и в преносния смисъл. „Мъжът ми се промени, след като отиде в чужбина. Видя свят, видя и други неща, за които на село само е чувал. Видя се с пари, тръгна по жени и всичко свърши”, разказва преди колегите от „Родопи voice“ поредната отчаяна гурбетчийска съпруга от Кърджалийско. Преводите в евро в един момент секват и се стига до развод.
Десетки са делата за прекратяване на бракове по съдилищата в региона, а районните магистрати в Момчилград са буквално рекордьори по „взаимно съгласие или дълбоко и непоправимо разстройство на брака”.

Поредна гурбетчийска любов претърпя юридически крах в съда. Родопчанка поиска да се раздели със съпруга си след 18 години брак. Причините – съвсем нормални за региона. Двамата си казали „Да” в Джебел, родили им се деца, заминали да живеят и работят в британската столица Лондон. Едно от отрочетата вече е студент там, другото е в училище, но… бащата се променил. Започнал да отсъства с дни, а накрая напуснал семейното жилище в неизвестна посока. От месеци не поддържал връзка с тях, а съпругата решила да сложи официално точка. „Дълбокото непоправимо разстройство” бе мотивът на магистратите да прекратят брака.

„Огромен процент от семействата в региона на Родопите вече са само на документи такива. Поне един от родителите е зад граница, за да се връзва семейния бюджет. Семейните празници се честват в интернет, в социалните мрежи са общите вечери на домакинствата. Не прави ли впечатление какъв голям процент са активните жени шофьори в Кърджали? Съпругата сяда зад волана, води децата на училище и детска градина, обслужва сама цялото домакинство, докато мъжът е зад граница и осигурява еврото за един що-годе нормален стандарт на живот. Семейството вече живее в интернет”, споделя наблюденията си социален експерт.
На снимките: Голите снимки, фалшивият профил, печката-последен подарък, и… както казва „австрийската“: Бялата кола на Т. пред моята къща /blitz.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук