Саудитският журналист Джамал Хашоги е бил удушен

0
1850
Джамал Хашоги

Саудитският журналист Джамал Хашоги е починал вследствие на задушаваща хватка, с цел де не може да се движи, съобщава телевизионният канал Ей-би-си.

По сведения на неговите източници от официални лица в кралството, причината е била да се попречи на Хашоги да напусне саудитското консулство в Истанбул. Била е използвана задушаваща хватка, за да не може Хашоги да излезе от сградата и да потърси помощ. Не се уточнява, дали в плановете на лицата, които са го задържали, е влизало и убийството на журналиста. Тялото на Хашоги после е било предадено на лица в Истанбул, сътрудничели на саудитците. Какво се е случило с него по-късно, не се уточнява. Следователите се опитват да установят това.

По сведения на източниците на медията, между задържаните за убийството на Джамал Хашоги са 15 души, които са пристигнали в Истанбул от Саудитска Арабия специално за срещата с журналиста в консулството. Както се отбелязва в материала, редица бивши ръководители на разузнавателните служби на кралството, които са били отстранени вследствие на случилото се, засега не се считат за заподозрени за убийството на Хашоги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук