Сградите с над 200 паркоместа трябва да проучат трафика

0
1590

Сградите с над 200 места за паркиране ще трябва да проучат натоварването на уличната мрежа и градската среда от трафика, до който би довело изграждането им. Това предвижда Наредбата, която публикува днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Задължението ще важи както за нови сгради, така и при надстрояване,пристрояване или промяна на предназначението на вече съществуващи обекти, ако за целта е необходимо да се създадат повече от 200 паркоместа.

В Наредбата се предвижда въвеждането на механизъм за предварително транспортно проучване. Извършеното проучване ще се взема предвид от органа, който одобрява съответния инвестиционен проект. Целта е да се гарантира комфорта на гражданите.

Общинските съвети в общините ще могат да разработят изисквания за определяне на обхвата и съдържанието на проучването за нови обекти, които ще разполагат с повече от 200 места за паркиране.

Всички производства по одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешения за строеж ще се довършват по реда на наредбата, след като тя влезе в сила.

Наредбата и мотивите към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук