Сделката на Тереза Мей с ЕС за Брекзит била заплаха за националната сигурност

0
3053

Двама бивши висши британски служители в областта на сигурността, които подкрепят Брекзит, предупредиха, че споразумението за Брекзит с Европейския съюз на британския премиер Тереза Мей ще застраши националната сигурност на Великобритания, ако бъде прието от британските депутати през следващата седмица, съобщава Sky News.

Бившият шеф на тайната разузнавателна служба МИ-6 Ричард Диърлав и бившият началник на отбраната Чарлз Гътри предупредиха, че споразумението би застрашило националната сигурност на страната по фундаментален начин„, като оставя аспекти от нея в „чужди ръце“. Това е станало в писмо до местни лидери на Консервативната партия, като ги предупреждава да не подкрепят настоящото споразумение за Брекзит.

„Погребано в споразумението е предложението за „нови, дълбоки и специални отношения“ с ЕС в областта на отбраната, сигурността и разузнаването, което пресича трите фундамента на нашата политика за национална сигурност„, се изтъква в писмото.

Диърлав и Гютри подкрепиха Брекзит преди референдума през 2016 г., в който Великобритания гласува за излизане от ЕС, твърдейки, че излизането от ЕС ще бъде по-добро за отбраната и сигурността на Великобритания.

„Моля, уверете се, че вашият депутат ще гласува срещу това лошо споразумение и подкрепя суверенния Брекзит по правилата на Световната търговска организация“, се допълва в писмото.

Британският министър по сигурността Бен Уолъс заяви през ноември, че излизането от ЕС без споразумение би застрашило сътрудничеството с Общността и ще повлияе на способността да се гарантира обществената сигурност.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук