Снегът усложни пътната обстановка

0
1385

Усложнена е пътната обстановка в страната. Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход „Предел“, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/, Враца и Леденика /обл. Враца/, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „Троянски“ проход /обл. Ловеч/, Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „Шипка“.

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

За снегопочистване временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ „Струма“ от п.в „Бобошево“ в посока София; АМ „Люлин“ в посока изход София – водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „Мало Бучино“; път I-6 Кюстендил- ГКПП „Гюешево“ ; път I-8 ГКПП „Калотина“ – Сливница, съобщиха от МВР. Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ „Тракия“ и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място. Над 200 снегорина работят на територията на столицата, съобщава БГНЕС.

Големите столични булеварди са проходими, видя екип на БГНЕС. Въпреки мобилизираната техника, в района около Народното събрание, Ректората и Националния стадион „Васил Левски“ се виждат недобре почистени участъци. За цялото каре екипът ни видя едва три снегорина един след друг, които почистваха бул. „Васил Левски, спортното министерство и районът пред стадиона. Обичайният за столицата трафик е допълнително затруднен.

Тежките метеорологични условия затвориха планирания седмичен фермерски пазар.

Летище София работи в зимни условия. 6 полета са пренасочени на резервни летища. Всички останали полети се изпълняват от и до летище София. Пистата се почиства периодично, възможни са известни отклонения в полетното разписание, предупреждават от пресцентъра на аерогарата.

Обявен е жълт код в Западна и Северозападна България за снеговалежи и поледици. За няколко области в Южна България също е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд и сняг. Температурите постепенно се понижават и до края на деня ще бъдат около минус 1-минус 2 градуса. Валежите се очаква да продължат и утре, като те ще бъдат по-интензивни в Северна България.

ЛЮБОВ ПАВЛОВА

Actualno.com

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук