Сорос поиска от Ципрас да ме уволни, разкри Янис Варуфакис

0
2015

Янис Варуфакис, бившият финансов министър на Гърция, който е известен с провокативните си коментари, отново влезе в новините след появата си пред гръцка телевизия. Варуфакис заяви пред Skai TV, че милиардерът Джордж Сорос е поискал от премиера Алексис Ципрас да го уволни от поста финансов министър през 2015 г., съобщават местни медии.

Варуфакис също така нарече военния министър Панос Каменос „неофашист“.

Бившият финансов министър заяви, че отношенията му със Сорос са ограничени до един телефонен разговор. Той подчерта, че милиардерът е направил някои добри неща, но и някои странни неща„.

Варуфакис каза още, че Каменос е „неофашист“, който използва предполагаемата намеса на Сорос в темата за името на Македония, за да навреди на репутацията му. Според него Каменос, който е лидер на „Независими гърци“, която поддържа коалицията на Ципрас, принадлежи към нова група популисти и крайнодесни политици като Виктор Орбан и Матео Салвини, които набират популярност в Европа.

Коментарите на Варуфакис са отговор на изказване на бившия външен министър Никос Кодзиас, който заяви по време на среща на кабинета, че Каменос е обвинил Сорос, че е платил на гръцкото правителство да подкрепи Преспанското споразумение с Македония.

Варуфакис каза, че партията му DiEM25 ще участва на следващите избори в Гърция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук