Соцдепутатът Симов не вярва властта да изкара в този вид до евроизборите

0
8515

„Всяко решение на правителството оттук нататък ще се превръща в криза. Конструкцията вече е счупена. Въпросът е кога този, който твърдеше, че най- важната му задача е да запази конструкцията, ще го осъзнае. Счупено е доверието„, коментира пред БТВ депутатът от БСП Александър Симов.

„Опасявам се, че управляващите нямат лукса да могат да кажат, че тъмната, черна опозицията е организатор на всичко това“, обясни той и допълни, че има реален обществен процес, който събужда гражданско недоволство. Ако властта иска да обвини за всичко опозицията, това няма да реши проблема, заплашена е прословутата „стабилност“, добави Симов.

Във връзка с оставката на Валери Симеонов оставка депутатът коментира, че когато някой се оттегля по собствено решение, трябва да осъзнава защо се оттегля. Той определи брифинга на вицепремиера за апотеоз на цинизма и е възмутен, че Симеонов е обявил майките на деца с увреждания за инструмент на опозицията.

„Колкото и да чуваме патетични уверения за добро управление, виждаме, че в ОП текат буреносни процеси. Мога да си представя как Сидеров и Симеонов ще съжителстват заедно на парламентарните банки. Всякакви уверения, че мнозинството е стабилно, че управлението знае какво прави, звучат като красиво пожелание, изпразнено от реален смисъл“, коментира Симов.

„Не вярвам, че нещо е в състояние да спре отлива на доверие. Дали ще се удължи животът на сегашния кабинет- това е като да се опитваш да вдъхнеш живот на мъртво тяло. Според мен политическите събития се движат със страшна сила. Има процеси, изтървани от контрол, и не вярвам властта, в този си вид, да изкара до европейските избори“, обясни соцдепутатът.

Александър Симов коментира, че БСП подкрепя, но не стои зад протеститеа случващото се е естествен процес на недоволство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук