Социалистите искат „всичко на масата“ за собствеността на „Юлен“ (ОБНОВЕНА)

0
11191
Снимка: БГНЕС

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Oт БСП искат да се постави всичко на масата затова кой е собственикът на „Юлен“ АД. С такова искане излезе социалистът Крум Зарков след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Социалистите искат пълна информация относно собственика на „Юлен“, кога той е придобил дружеството, за колко пари и какво е отношението му към концесията.

Припомняме, че вчера, на 17 декември в публичното пространство бе обявено, че скилегендата Марк Жирардели е придобил „Юлен“ през 2016 година. До скоро се смяташе, че мажоритарният дял акции се държи от собственика на кипърската „Дюк Номинийз Лимитид“ – Георгиус Георгиу.

По-късно днес екологът Тома Белев обяви че все още не се знае кой е реалният собственик на концесията „Юлен“.

Зарков обясни, че всички са останали изненадани от новината, че шампионът по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели е собственик на дружеството концесионер в най-големия ски курорт.

Припомняме, че до скоро Жирардели бе съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Това е пълен абсурд и подигравка с хората, каза Крум Зарков.

„Миналата година по това време Гинка Върбакова се оказа, че е купувач на ЧЕЗ, а днес Марк Жирардели купува „Юлен“. Само може да се питаме какво може да се случи от тук нататък. Може би от лятото концесионирането на Черноморието ще отиде при Майкъл Фелпс“, отсече Зарков.

Припомняме, че американският плувец Майкъл Фелпс има най-много златни олимпийски медали.

Социалистът Кирил Добрев заяви, че всеки, който каже истината срещу управляващите, бива смачкван. Има ли данни затова, че шефът на РПУ Бяла Слатина си е вършил работата като редови служител на МВР, поиска да разбере той. Добрев благодари на медиите за направените снимките на Ценко Чоков, защото те се показали как той се излежава присъдата.

Нинова припомни позицията на БСП, че са против приватизацията на стратегически за страната обекти.

Лидерът на столетницата призова премиера Бойко Борисов щом иска да не се приватизира „Булгартраснгаз“ да последва програмата на БСП всички стратегически да бъдат забранени за приватизация, включително и отдаване на концесия.
Щом така е загрижен за националната сигурност и за тези обекти, да спре веднага концесията на летище „София„. Да помисли и за предложението ни да не се дават на концесия плажовете на България, жп-инфраструктурата, подземните богатства„, допълник Корнелия Нинова.

От БСП искат условията от ЕК кога и на кого са предоставени условията за приватизация.

По повод информацията, че ЕК глобява БЕХ със 77 млн. евро и изявлението на Борисов, че тази сума е малка, Нинова коментира: „Тезата, че е било поставено условие или да се приватизира „Булгартрансгаз“, или да се наложи глоба, се появи публично от правителството, след налагането на глобата. Наш евродепутат ще зададе въпрос на еврокомисаря по енергетиката- дали е вярно. От ЕК ние такова нещо не сме чували официално“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук