Спецпрокуратурата защитава свидетел по „Суджукгейт“

0
6264
Прокуратура / снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Специализираната прокуратура предприе незабавни мерки за защитата на свидетел по делото срещу Живко Мартинов, известно като делото „Суджукгейт“, съобщи агенция ПИК.

Спецобвинението е осигурила лична физическа охрана на свидетеля. По нареждането на прокурори органите на МВР трябва денонощно да охраняват свидетел и членовете на неговото семейство, защото са налице основания за предположение, че същите са застрашени във връзка с наказателно производство.

Заради неговите показания има реална опасност за здравето на свидетеля, както и на неговите близки.

Защитата е осигурена по искане на свидетеля. Друг свидетел пък отказал на спецпрокуратурата защита чрез лична физическа охрана.

Досъдебното производство срещу Живко Мартинов се намира във финалната си фаза, предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, допълват от държавното обвинение.

Припомняме, че в средата на декември стана ясно, че в Добрич са запалени няколко автомобила, собственост на свидетели по делото срещу Живко Мартинов. По случая вече се извършва проверка от прокуратурата в Добрич.

Предмет на проверка от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи твърдения за престъпни деяния от лица, имащи отношение към наказателното производство срещу Мартинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук