Спецпрокуратурата обвинява прокурорка, опитала да прикрие съпруга си

0
1462

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу прокурорка от Окръжна прокуратура – Добрич за две престъпления.

Първото е за това, че на 30 юни 2012 г, като длъжностно лице, тя използва служебното си положение, за да спре проверка на съпруга си, спрян от полицаите във видимо нетрезво състояние.

Мъжът отказва на полицаите проверка за алкохол, оказва се, че няма и необходимите документи в себе си, легитимира се единствено с международен паспорт. След негово обаждане по телефона на мястото пристига съпругата му. Тя се представя служебно и пита дали може да направи нещо, за да няма последствия за съпруга, носейки и документите му.

След повторна покана от полицаите за проверка с дрегер, мъжът става агресивен, хваща единия от полицаите за ръката, удря го с юмрук в гърдите, заплашва го и го обижда. Налага се идването и на втори полицейски екип, след което е задържан с белезници и отведен в Районното управление.

В хода на досъдебното производство по случая, по свое желание (макар да не е длъжна да свидетелства за член от семейството) съпругата три пъти дава лъжливи показания като свидетел пред разследващи и съдебни органи в Добрич, Варна и Разград. Започналото в Добрич разследване продължава в Разград заради служебното положение на съпругата.

Досъдебното производство срещу прокурорката от Окръжна прокуратура – Добрич е образувано през 2015 г. в Софийска градска прокуратура и приключва с обвинителен акт. Съгласно новите компетенции за разследване на магистрати, делото е изпратено в Специализираната прокуратура. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук