Старица лежи изоставена в кал, случайни минувачи я спасявят,а държавата я няма, унищожиха я /СНИМКИ/

0
3134

Така умират бабите ни… Намерихме вчера с Митко една викаща неистово баба във вътрешен двор на селска къща, където хора няма в диаметър от 500м. поне. Беше 16.00ч.

Случайно бяхме паркирали колата си в близост.

 

 

Милата жена поне 30 мин. е лежала в калта, може и час, ходила да затваря кокошките на нейна приятелка, която отдавна е в болница…

 

 

Сложихме едно одеяло на земята и я пренесохме в него пред погледите на децата. Занесохме я в дома и’, където беше топло, печка на дърва огряваше стаята и’.

Преоблякохме я с чисти, топли дрехи. За ядене намерихме в къщата и’ само хляб и 7 яйца.

Измихме косата с топлата вода от печката, баня и тоалетна няма вътре.

Отидох да изпържа яйца и да и донеса друга храна, връщам се, ходила навън да пишка и пак паднала в ливадата и не може да стане, вика…

Преобличам я отново и и’ дадохме хапчетата, които не бе пила.

Шизофрения, пишеше на тях, че лекуват, а тя беше толкова разсъдлива и в час… нищо счупено слава Богу. Просто щеше да пренощува в калта до днешния сняг, може би, до тази сутрин…

Няма деца, няма внуци, само сестра в Казанлък, която днес ще дойде да се погрижи за нея… Какъв живот?!!

Обезлюдяха селата ни, всички стари хора падат подхлъзнати с гумените си налъми и доста от тях не се възстановяват… Така си отиват от този свят сами.

Тази жена прескочи трапа снощи.

Бог я обича, а ние уж на разходка бяхме тръгнали извън града преди събитието в 19ч. за награждаването на “ Самаряни” Ст. Загора, на което в неделя ни покани една мила сестра?!

Стигнахме и до него.

Баба Кал
 

Наградиха мъж, който не може да плува, а скочил в езерото “ Загорка” да извади паднало 5г. момиченце пред очите му от колело. Спасил я.

Бог ни обича, толкова много!!!

Ще се радвам и вие да ни разкажете за своите батмански наметала, които Исус ни подарява, за да сме негови всеки ден до идването Му. Хубав ден и весела подготовка за празниците!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

П. С може да се помолим за бабата от вчера в с. Остра Могила, грижата за старите ни хора е дълг на обществото, на роднините и децата, но и на нас божиите дъщери и синове, когато и колкото можем, дори и с молитва.

Благодаря! Бог с вас!

Надежда Монева, Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук