Столичната община отпуска още 4.6 млн. лв. за спорт

0
11297

Догодина Столичната община ще отпусне още 4.6 млн. лева за спортна инфраструктура. Това заяви днес кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на реконструкцията и разширението на 149-то Средно училище „Иван Хаджийски“ в кв. „Овча купел.

Фандъкова изтъкна, че до момента са изградени общо 10 спортни зали и физкултурни салони. Част от тях са в трите нови училища, които бяха построени със средства на общината. Тя напомни и че от няколко години 88-мо училище в „Овча купел“ разполага и с басейн.

Все още продължава изграждането на разширение и физкултурен салон в Първа английска езикова гимназия.

Инвестицията в спорт и здраве е изключително важна, заяви кметът.

По тази причина общината предвижда догодина да бъдат построени още 7 физкултурни салона. Строежът на някои от тях вече е започнал.

След като изграждането на разширението приключи, 149-то училище ще се сдобие с физкултурен салон, спортни зали за бойни изкуства и художествена гимнастика, както и с кабинети по изящни и приложни изкуства, кабинет по готварство, по безопасност на движението и две класни стаи.

Фандъкова напомня, че продължава изграждането и на нови детски градини.

До сега със строителството на нови детски заведения са изградени 78 нови физкултурни салона и 14 плувни басейна, а при основно обновяване са реконструирани 9 физкултурни салона.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук