ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! БСП иска независима ревизия на магистралите у нас (обзор)

Елена Йончева: Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали?

0
12705
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

По темата работи репортерът ни: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Агенция „Пътна инфраструктура“

Искане за независима техническа ревизия на всички проблемни пътища у нас внесоха депутати от БСП в Агенция „Пътна инфраструктура“ днес. Става въпрос за автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица“, както и пътя от Видин до Кулата и Околовръстното шосе на София, предаде по-рано днес репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„За да обезпечим реален и безпристрастен резултат на направената техническа експертиза, настояваме тя да бъде направена в независима европейска лаборатория“, каза говорителят на парламентарната група на „БСП за България“.

„Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали? Състоянието на българските магистрали е видимо за всеки от нас, без да се прави техническа експертиза. Много често, след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт. В българското общество съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали, вместо да се дадат за тях – този процент се връща към властта“, казва Елена Йончева.

Според нея ревизията трябва да покаже дебелината на пластовете и дали отговарят на първоначалните планове.

Депутатите от БСП се надяват правителството да ги подкрепи за тази независима експертиза. „Вярваме, че това е единственият начин да изчистим името на България. Ако няма от какво да се притесняват, би трябвало да ни подкрепят в искането за такава независима техническа експертиза“, обясни още Йончева.

Няколко часа след внасянето на искането от БСП председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Гласов възложи със заповед на инж. Дончо Атанасов да предприеме всички необходими действия, свързани с извършване на полеви изпитвания на настилката на участъци от републиканските пътища. Според съобщението от пресцентъра на АПИ инж. Атанасов е определен за отговорник, тъй като освен член на УС на АПИ с ресор по поддържане на републиканската пътна мрежа, той е дългогодишен служител на пътната администрация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук